юни 162024
 

Инструктаж за безопасност на движението по пътищата и за безопасност във връзка с предстоящата лятна ваканция на учениците от НУ „ Любен Каравелов“, гр. Съединение.

Уважаеми ученици, училищната комисия по безопасност на движението по пътищата ви напомня правилата, които трябва да спазвате като участници в пътното движение, както и основни правила за безопасност, които трябва да спазвате:

1. Да се спазват правилата за движение по пътищата :
– пресичането на улиците да става на определените за това места;
– да се спазват светлинните сигнали на светофарите;
– да се управляват технически изправни велосипеди и мотопеди;
– да не се играе в близост до охраняеми и неохраняеми жп прелези и мостове;
– забранява се качването в превозни средства, които не са предназначени за превоз на пътници и в превозни средства при непознати лица.

2. Забранява се къпането във водни площи, които са неохраняеми и не са определени за тази цел/езера, язовири, реки, плажове и др./

3. При излизане сред природата, абсолютно се забранява консумирането на диворастящи растения/плодове, гъби и др./

4. При игри на открито да бъде засилено вниманието срещу ухапване от насекоми, кърлежи, кучета, влечуги.

5. Забранява се играта с огън и други лесно запалими и избухливи вещества-бомбички, пиратки, спирт, бензин, нафта и други.

6. Забранява се употребата на цигари, алкохол, наркотични вещества и енергийни напитки.

7. Забранява се разговарянето с непознати лица и приемането от тях на предмети, хранителни продукти /лакомства/ и други.

8. Да се поддържа личната хигиена, като се спазват хигиенните изисквания и се работи за закаляването на организма през лятото.

С пожелания за весело и безопасно лято!
УКБДП към НУ „Любен Каравелов“ гр.Съединение

Юни 2024г.

ное. 232023
 
"Появата на господин Плодоноско"

Учениците от 1а клас с учители г-жа Алова и г-жа Енчева работиха на тема: „Появата на господин Плодоноско“. Благодарим на фирма „Рудес“ за дългогодишната съвместна работа и предоставените материали.

ное. 222023
 
Питка за Деня на християнското семейство

Как се приготвя празнична питка за Деня на християнското семейство? Богородица е покровителка и пазителка на дома и семейството. В Деня на християнското семейство се меси питка, от която се яде в дома и се раздава на роднини, приятели и съседи най-вече за здраве. Днес учениците от 4 клас при НУ“Любен Каравелов“ гр.Съединение, под вещото […]