февр. 212023
 

Международна дистанционна Олимпиада „Кингс“ награди с грамота и диплом НУ“Любен Каравелов“ гр.Съединение за сътрудничеството при организирането на Олимпиадата и повишаване на мотивацията на учениците за постигане на по-високи нива на знания.
Всички ученици получиха дипломи за постигнати резултати в различните предметни области.
Поздравления както за учителите, така и за учениците. Дерзайте!

февр. 212023
 

На 19 февруари т.г. жителите на историческия град Съединение отбелязаха 150 години от гибелта на Васил Левски – най- великия българин, икона на българската свобода.

В храма „Св. Атанасий“, в който е пял Васил Левски през 1872 година и е учредил революционен комитет през 1876 година, свещеник Наско Атанасов отслужи панихида.

В зрителната зала на НЧ“Съединение – 1875“ беше изнесена възпоменателна програма в която участваха рецитатори – първенци в проведения конкурс за изпълнение на стихотворения за Апостола, прочетени бяха и есета на участниците в конкурса на Общобългарския комитет „Васил Левски“.

В програмата участваха младите възрожденци от НУ “Любен Каравелов“ гр.Съединение с техните преподаватели, Христо Христов от Пловдив – изпълни стихотворението „Левски“ на Иван Вазов.

Пред паметника на Апостола бяха положени венци и цветя на признателност от Община Съединение, Общински съвет, Общински комитет „Васил Левски“, НЧ “Съединение 1875“, НУ “Любен Каравелов“, СУ “Христо Ботев“, Демократичен съюз на жените, ДГ с ЯГ „ 8 март“ и др.

Във възпоменателните церемония участваха кмета Атанас Балкански, Кристина Крислова – председател на Общински съвет.

ян. 242023
 
Проект „Слънчева система“

Учениците от 4 а и 4 б клас при НУ“Любен Каравелов“ гр.Съединение, споделиха своите познания до момента за Слънчевата система, запознаха се с интересни факти свързани с необятния космос, причудливи планети и далечни галактики. Със своите сръчни ръце и безценната помощ на техните креативни родители, те сътвориха чудесни макети по проект „Слънчева система“. Поздрави за […]

ян. 242023
 
Инструктаж по безопасност на движението по пътищата за учениците от НУ „Любен Каравелов“ гр. Съединение

Когато сте пешеходци – най-застрашени да бъдат блъснати от автомобил са децата, които носят тъмни дрехи, имащи опасния навик да пресичат пътното платно където и да било, без да изчакват преминаването на приближаващите автомобили. Когато сте пешеходци спазвайте следните правила: Движете се по вътрешната част на тротоара, колкото се може по-далече от платното за движение. […]