сеп. 162021
 
Нетрадиционен и необикновен 15 септември е.
И в същото време емоционален за ученици, родители и учители.
За мен е удоволствие да ви приветствам с добре дошли в Начално училище “Любен Каравелов“ за откриването на учебната година.
Но 15 септември е денят с най-милите, най-възвишените трепети за всеки от нас. От времето на Възраждането, когато българинът е давал мило и драго, за да изпрати децата си на школото, до съвременната епоха – образованието е сред най-висшите ценности. Затова първият учебен ден винаги е толкова вълнуващ. На този ден всичко е така цветно и красиво. Дори слънцето свети радостно.
След малко някои от вас за пръв път ще влязат в този храм на знанието. За други това ще е поредната учебна година в училището, което са избрали. Вие сте тези, заради които създадохме нашите просторни класни стаи, заради които се стремим да бъдем в крак с новите технологии. Но вие сте и тези, от които родителите ви и обществото очакват много. Затова всяка учебна година и всеки ден от нея трябва да се развивате, да поставяте високи цели пред себе си и да ги постигате.
Обръщам се и към вас, колеги . Вие сте тези, които водите нашите ученици по пътя им. Към вас са насочени толкова много очаквания на обществото. Вие сте носителите на традицията, но и новаторите. Пожелавам ви здраве, сили и ентусиазъм, за да следвате повелите на времето и да постигате своите ежедневни победи срещу невежеството, бездуховността и пасивността.
Уважаеми родители, вие ни поверявате децата си, знаейки, че попадат в сигурни ръце и в добра среда. Очакваме от вас да бъдете наши партньори в благородния, но труден процес на образованието и възпитанието на младите хора.
Скъпи гости , всички ние заедно сме поели отговорната мисия да създаваме настоящето и бъдещето на България. Разчитаме на вашата подкрепа, за да постигнем своите благородни цели както през тази учебна година, така и в бъдеще.
На добър час!