ное. 012021
 
📖📖📖На 1 ноември честваме един от светлите български празници – Денят на народните будители! Този ден винаги ни води към галерията от ярки образи, белязали българската култура и образование. Винаги споменаваме с трепет имената на отец Паисий, Иван Вазов, Петър Берон, Захари Стоянов, Димитър Талев, Георги Марков – имаме цяла плеяда от будители. Но денят на будителите е повод да се вгледаме и в днешния ден, както и да погледнем напред. Ден, в който изразяваме нашето дълбоко преклонение пред всички българи, посветили силите и живота си за нашата независимост и национално достойнство.
През изминалата седмица НУ “Любен Каравелов“ гр.Съединение инициира и участва в различни дейности:
I клас – изработиха „Моята първа книжка “ за народните будители;
II клас – подготвиха проекти лапбук за народните будители, изпълниха песни и стихове посветени на празника;
III а клас – Четоха текстове за будителите и пяха песни за тях;
III б клас – изработиха проекти, четоха за будителите и поднесоха цветя на признателност на будителите от Голямо Конаре.
Учениците активно се включиха в инициативата на Асоциация „Българска книга“ по случай 1 – ви ноември „Купи 1 книга. Дари е на своето училище“. Приятно бяхме изненадани от сем. Алови – Райко, Любчо, Георги и майка им Катя за подарените книги.
Всички класове получиха от г-жа Величка Кирова книга за класната библиотека „Буквар по родолюбие – 111 исторически събития, факти и личности“ на Цанко Лалев.
Честит празник!📖📖